Weekend Media FestivalRovinj, 19. - 22. 09. 2013.

Galerija 2012

Dobrodošli na Weekend 2013.

Dodaj Weekend u Outlook
Predavanja

Predavanja

Predavanja

Zašto, kako i da li se popeti na vrh? Ili što će mi to u životu?

Nakon 58 godina prilično aktivnog, ali ipak lagodnog života, Ivan Stanković je, slučajno saznavši da se planira ekspedicija na Himalaje, postavio ključno pitanje: zašto i ja ne bih krenuo? Ispostavilo se da je ispravna ona narodna mudrost: što dijete zna što je sto kilograma?!

Bez ikakvog planinarskog iskustva, sa ekipom iskusnih planinara uputio se na osvajanje jednog od „nižih“ vrhova od „samo“ 6200 metara. Za vrijeme tog putovanja, koje je trajalo 21 dan, bio je u prilici vidjeti svoje mogućnosti, dobiti ozebline na nogama, živjeti u šatoru na preko 5000 metara, shvatiti da je život bez tekuće i/ili tople vode i struje ipak nešto sa čim se može izboriti, bolje upoznati sebe i druge i povući paralelu između penjanja na planinske vrhove i svakodnevnog penjanja na vrhove života. Rezultat toga je ova bogato ilustrirana prezentacija.

Na zabavan i duhovit način Stanković pokušava napraviti razliku u životnim odlukama, između hrabrosti i ludosti, filozofije „failure is not an option“ i „nije sramota odustati“ i dobiti odgovor na ključno pitanje: što će to meni u životu?