Weekend Media FestivalRovinj, 19. - 22. 09. 2013.

Galerija 2012

Dobrodošli na Weekend 2013.

Dodaj Weekend u Outlook
Paneli

Paneli

Paneli
Regionalni Benelux

Regionalni Benelux

Već nekoliko godina postoji ideja udruživanja i integracije velikih tvrtki regije kako bi se mogle natjecati na širem tržištu i s velikim globalnim igračima. Do sada, ideja nije urodila plodom. Integracija tržišnih igrača događala se kroz akvizicije i širenja. Nedavno je na jednom skupu poznati srpski privrednik poslao poruku ključnim hrvatskim kompanijama da je došlo vrijeme za još jedan pokušaj. Jesu li regionalne kompanije, ali i tržišta dovoljno sazrela za ozbiljna prekogranična udruživanja? Kome koristi, a kome ne koristi ovakav pristup? Može li se integracija uopće izbjeći ako se želi biti konkurentan globalnim igračima? Koja je uloga politike u ovom procesu? Na sva pitanja vezana uz novu ekonomsku integraciju odgovarat će ključni akteri najzanimljivijeg procesa businessa regije.

Politički dos & don’ts

Politički dos & don’ts

Hrvatska je u svojoj relativnoj kratkoj povijesti promijenila 12 vlada, no nijedna nije promijenila način komuniciranja bez obzira radilo se o „lijevoj” ili „desnoj opciji“. I bivši i sadašnji ministri mahom komuniciraju onda kada im to odgovara, birajući medij, pa i novinare, a glasnogovornici su najčešće “štitonoše” svojih šefova. 

Detalji

Yesterday's paper

Yesterday's paper

Ako Balkan proizvodi previše povijesti nego što sam to može podnijeti i ako je novinarstvo kolokvijalno definirano kao prva skica povijesti, onda je jasno: novinarima - barem onima koji su se tim pozivom iskreno željeli baviti - na ovim prostorima nikad nije bilo lako. 

Detalji

Telekomunikacije - novi poslovni modeli

Telekomunikacije - novi poslovni modeli

Telekomunikacije svugdje u svijetu ulaze u nove poslovne modele. Od energije, plaćanja, kreditiranja, medija pa sve do trgovina elektronikom. Hrvatski telekom je kupnjom Combisa najavio nove smjerove koji se nastavljaju s energetikom i nizom novih djelatnosti. Telenor je u Srbiji kupio banku te time najavio novi pristup mobilnom plaćanju. Je li ovo trend koji prati i konkurencija? Što se događa u regiji, a što u svijetu? Mogu li telekomunikacije dati zamašnjak novom razvoju usluga i proizvoda?

Stvaramo li medijske i komunikacijske glupane?

Stvaramo li medijske i komunikacijske glupane?

Iako broj visokoobrazovanih u Hrvatskoj kontinuirano raste, medijsko i komunikacijsko tržište zatrpano je mladim ljudima s velikom željom za radom, ali bez ikakvog iskustva iz prakse.  Kriza je utjecala na eksploziju broja kadrova, ali je istovremeno pokosila broj radnih mjesta pa se, pored iskustva, kao ključan čimbenik za izdizanje iz prosječnosti profiliralo kvalitetno obrazovanje. Kakve medijske i komunikacijske profesionalce danas proizvode naši fakulteti? Ima li razlike između državnih i privatnih fakulteta? Kolika je stvarna zapošljivost i iskoristivost tih ljudi na tržištu? Školujemo li ljude koji uopće nisu spremni za tržište? 

Detalji

SARAJEVO 2014. – Prilika stoljeća

SARAJEVO 2014. – Prilika stoljeća

Na ovom panelu slušat ćemo o značajnim događajima i obljetnicama koji se u Sarajevu događaju tokom 2014. godine (100 godina od Sarajevskog atentata i početka Prvog svjetskog rata; 30 godina od XIV Zimskih olimpijskih igara; 20 godina Sarajevo Film Festivala; otvorenje Sarajevske vijećnice uz koncert Bečke filharmonije, aktivnosti koje se realiziraju u saradnji sa Fondacijom „Sarajevo srce Evrope“...), ulozi i dosegu branda Sarajeva u destinacijskom marketingu (regionalno i globalno) te uloga socijalnih mreža i mobilnih platformi u izgradnji i održavanju destinacije. Saznat ćemo odgovore na sljedeća pitanja: Zbog čega Sarajevo 2014. za medijsku industriju regije može biti „prilika stoljeća“? Kako se općenito značajni događaji mogu iskoristiti za promociju destinacija, privlačenje medijske pažnje, sponzora, investitora? 

Povratak otprintanih

Povratak otprintanih

Širom svijeta slušamo kako su print izdanja u krizi. Novinama padaju naklade, a mnoge se i zatvaraju, no ako pogledamo priču iz drugog kuta, vidjet ćemo da su novinski brandovi ipak življi nego ikada. 

Detalji

Pogled preko plota

Pogled preko plota

Prošle godine po prvi smo puta napravili pregled medijske scene svih tržišta regije jer smo shvatili da iako poznajemo brandove ne znamo sto se stvarno događa.

Detalji

Barakude

Barakude

Oni su heroji koji su više puta zlatom obasjali našu zemlju i izazvali ponos u svakom od nas. Hrvatska vaterpolo reprezentacija naša je najtrofejnija reprezentacija. Ali ima li vaterpolo doista status koji zaslužuje?

Detalji

BalCannes: Umijeće nemogućeg - Poslovanje u regiji, panel reklamnih agencija

BalCannes: Umijeće nemogućeg - Poslovanje u regiji, panel reklamnih agencija

Direktori nekih od najvećih agencija regije iz svog kuta govore o regionalnom tržištu. Na panelu će biti riječi o servisiranju regionalnih klijenata, spajanju tržišta, biznisu u regiji, izazovima pojedinih tržišta i dr.

„Hejtanje“

„Hejtanje“

U sklopu ovogodišnjeg Weekend Media Festivala održat će se panel na temu tzv. hejtanja na društvenim mrežama. Probat ćemo odgovoriti na pitanje da li će velika količina neargumentiranih negativnih komentara dovesti do toga da se u masi mržnje i argumentirana kritika potpuno izgubi. Hoće li tvrtke prestati biti super ljubazne na Fejsu ili će na mržnju počet odgovarati jezikom kojim ovakav govor razumije - zabranom pristupa na stranicu?

Detalji

Croatia Inc. goes digital

Croatia Inc. goes digital

Vodeće hrvatske korporacije kroz proteklih nekoliko godina sve više ulažu u razvoj svoje digitalne prisutnosti. Ozbiljni prodajni webovi, prisutnost na društvenim mrežama, ulaganje u programe društvene odgovornosti, hrvatske se vodeće tvrtke polako transformiraju I postaju sve svjesnije važnosti svog nastupa u digitalnom svijetu. 

Detalji

(Ne) idite u EU!

(Ne) idite u EU!

Zadnjih mjeseci svi mediji su prepuni tekstova o Europskoj Uniji I Hrvatskom priključenju. No, znamo li stvarno što o tome misliti? 

Detalji

One on One: Dragan Bjelogrlić

One on One: Dragan Bjelogrlić

Iako je tek zakoračio u 50. godinu života, Dragan Bjelogrlić ima već 35 godina medijskog staža. Od Sirogojna preko Boljeg života do Montevidea, prometnuo se u jedno od najprepoznatljivijih imena i lica kinematografija država bivše Jugoslavije. Kao glumac, producent i redatelj Bjelogrlić je motor filmskih i televizijskih projekata regionalnog dosega. Kako mu to uspijeva u ovim sve težim tržišnim okolnostima? S kojim bi ljudima želio raditi u budućnosti? Kako je bilo biti televizijska zvijezda osamdesetih, a kako je to danas? Što misli o kapitalizmu i socijalizmu, i zašto s godinama postaje sve veći ljevičar? Na ta i mnoga druga pitanja Dragan Bjelogrlić odgovorit će u razgovoru s Milanom Vlaović.