Weekend Media FestivalRovinj, 19. - 22. 09. 2013.

Galerija 2012

Dobrodošli na Weekend 2013.

Dodaj Weekend u Outlook
Novosti

Novosti

Vaterpolo iz sasvim drugačijeg kuta: dokumentarac Petera Radovicha o Barakudama

Dokumentarni film o hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji pod nazivom „Barakude“, prvi hrvatski projekt slavnog američkog TV producenta Petera Radovicha, predstavljen je na 6. Weekend Media Festivalu. Film će od kraja listopada ili početka studenoga biti prikazan u četiri dijela na Novoj TV.

Priča o Barakudama počela je prije nekoliko godina upravo na Weekend Media Festivalu, kada je Peter Radovich prvi put gostovao u Rovinju i s tadašnjom direktoricom programa Mijom Pećinom uspostavio dobru suradnju. Prije godinu dana na Weekendu je gostovao i Ratko Rudić, a nakon festivala susreo se s Radovichem u Zagrebu te su vrlo brzo dogovorili suradnju. Snimanje je počelo nakon osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu, a ovih dana se približava kraju, istaknula je Mia Pećina, koja je producentica filma.Peter Radovich prije snimanja je znao dosta o vaterpolu i o Ratku Rudiću, ali nije znao koliko financijskih problema ima Hrvatski vaterpolski savez. Stoga su za njega prvi, drugi i treći cilj ovoga filma popularizacija vaterpola i pomoć Savezu.

Predsjednik Saveza Perica Bukić istaknuo je da između 60 i 70 posto svojih potreba pokrivaju vlastitim naporima, a ostatak dobivaju od države. Raspolažu s manje novca od svih izravnih konkurenata, ali dobra je vijest, rekao je Bukić, da su ovdje u Rovinju uspjeli naći nekoliko sponzora.Radovichu je najveći izazov bila netelevizičnost vaterpola, zbog čega film sadrži mnogo neobičnih kadrova oko bazena, ispod vode, prije i poslije utakmice, iz neočekivanih kutova. Uz sportske uspone i padove, film priča priču i o vaterpolistima kao osobama, s kadrovima iz njihovog privatnog života.

Upitan je li nakon iskustava na ovom filmu možda zainteresiran za neki novi projekt u Hrvatskoj, Radovich je u šali odgovorio da bi rado ušao u neki projekt u turizmu, ali mu se čini da ga nakon jutrošnjih vrlo kritičkih riječi o stanju u hrvatskom turizmu „neće primiti“. „Iako sam Amerikanac, uvijek navijam za Hrvatsku . Od ovog filma ništa neću zaraditi, radim ga iz zabave. Bude li neki dobar projekt, nema problema, doista želim pomoći turizmu“, rekao je Radovich.

21.09.2013.