Weekend Media FestivalRovinj, 19. - 22. 09. 2013.

Galerija 2012

Dobrodošli na Weekend 2013.

Dodaj Weekend u Outlook
Novosti

Novosti

Tom Buday opravdao status zvijezde 6. Weekend Media Festivala

Prvi dan 6. Weekend Media Festivala svojim je predavanjem otvorio Tom Buday, globalni šef marketinga i komunikacija s potrošačima kompanije Nestlé. Kao što se i očekivalo, interes za najvećom ovogodišnjom zvijezdom i njegovim predavanjem na temu The Nestlé Approach to Consumer Engagement in a Digital World je bio golem, tako da je Dvorana Vikendica bila premala da primi sve zainteresirane.

„Glavna ambicija kompanije Nestlé je zauzimanje vodeće pozicije među proizvođačima roba široke potrošnje, kada je riječ o korištenju digitalnih i društvenih medija u izgradnji brandova i zadovoljstva potrošača. Da smo na najboljem putu da to i ostvarimo pokazuju i brojke poput 1,2 milijarde prodanih proizvoda dnevno sa snažno rastućim postotkom uz pomoć digitalnih medija te preko 165 milijuna fanova na Facebook stranicama Nestlé brandova“ – istaknuo je, među ostalim, Tom Buday, globalni šef marketinga i komunikacija s potrošačima kompanije Nestlé.Objasnio je i globalnu marketinšku i komunikacijsku strategiju kompanije pod nazivom Brand Building the Nestlé Way, koja uključuje šest ključnih pilara, a predstavlja ujedno i strateški temelj za kompletne digitalne komunikacije Nestléa. Istaknuo je da je danas više nego ikada važna kvaliteta same komunikacijske poruke, no da ona ipak ovisi o velikoj ideji, a kao jako uspješne primjere naveo je brandove Nescafé i KitKat.U svom je predavanju velik naglasak stavio i na značajan iskorak kompanije u posljednje dvije do tri godine prema ujednačavanju ulaganja u plaćene medije u odnosu na vlastite i zarađene medije jer su i brojna istraživanja pokazala da preko 90 posto potrošača najviše vjeruje preporukama ljudi koje pozna. Ovakvi trendovi, prema kojima su preporuke najbolji način za izgradnju povjerenja na relaciji potrošač-brand, ne trebaju čuditi uzimajući u obzir rastući utjecaj društvenih platformi koje sve brandove tjeraju prema maksimalnoj transparentnosti i dvosmjernoj komunikaciji. 

U tom kontekstu analizirao je recentni primjer uspješnog direktnog partnerstva Android operacijskog sustava i popularne čokoladice KitKat, koja je osigurala iznimno velik broj zarađenih objava na društvenim platformama i u digitalnim medijima, omogućivši okupljanje još veće baze KitKat fanova diljem svijeta.

20.09.2013.