Weekend Media FestivalRovinj, 19. - 22. 09. 2013.

Galerija 2012

Dobrodošli na Weekend 2013.

Dodaj Weekend u Outlook
Novosti

Novosti

HRT u labirintu restrukturiranja

Iako je Hrvatska radiotelevizija kao jedan od segmenata javnih službi pokazala inerciju i pružala otpor reformama, ipak je u svim turbulentnim vremenima reforme uspjela sačuvati tržišnu poziciju lidera na domaćem tržištu te iznimno visok ugled u regiji, ustvrdio je glavni ravnatelj Goran Radman na predavanju o restrukturiranju i budućnosti HRT-a.

Radman kaže kako pred javnim medijima postoji dvostruk izazov. S jedne moraju izvršavati dužnost prema cjelokupnoj javnosti u vidu promoviranja kulture i uloge nepristranog odgajatelja društva u ulozi objektivnog informatora. Javni mediji također moraju biti dovoljno ekonomski efikasni kako bi mogli pružati konkurentni sadržaj na liberaliziranom tržištu, što nije jednostavno postići kada imaju dužnost zastupati sadržaj koji nije nužno financijski isplativ.

Uz sve probleme, HRTu čitavoj regiji posjeduje imidž visoke kvalitete, utjecajnosti te relevantnosti. Radman je iznio podatak po kojem je upravo program HRT-.a najgledaniji u Makedoniji, Kosovu, Crnoj Gori, a najgledaniji alternativni izbor javnom programu u Sloveniji i Srbiji.

Kao najveći problem za HRT Radman ističe gubitak ljudi. Kao i svako uspješno poduzeće HRT također prepoznaje ključnu ulogu koju kvalitetan kadar ima u ostvarenom uspjehu. Međutim zbog relativno sporijeg uvođenja inovacija i percepcije manjka dinamičnosti, studenti sve manje navode HRT kao jedno od poželjnijih mjesta rada.

Radman u budućnosti HRT vidi kao predvodnika u primjeni tehnoloških inovacijama, uvođenju novih nelinearnih načina komunikacije te prilagođavanju programa velikom broju uskih segmenata gledatelja. To je svakako dokaz da je HRT svjestan suvremenih komunikacijskih trendova i shvaća što je potrebno za stvaranje održive konkurentske prednosti, zaključio je glavni ravnatelj HRT-a

21.09.2013.