Weekend Media FestivalRovinj, 19. - 22. 09. 2013.

Galerija 2012

Dobrodošli na Weekend 2013.

Dodaj Weekend u Outlook
Novosti

Novosti

Da li, zašto i kako se popeti na vrh? Ili Šta će mi to u životu???

Nakon 58 godina prilično aktivnog, ali ipak lagodnog života, Ivan Stanković je, slučajno saznavši da se planira ekspedicija na Himalaje, postavo ključno pitanje: zašto i ja ne bih krenuo. Ispostavila se da je ispravna ona narodna mudrost: šta dete zna šta je sto kilograma?!

Bez ikakvog planinarskog iskustva, sa ekipom iskusnih planinara se uputio na osvajanje jednog od „nižih“ vrhova od „samo“ 6200 metara. Za vreme tog putovanja, koje je trajalo 21 dan, bio je u prilici da vidi dokle su mu mogućnosti, dobije promrzline na nogama, živi u šatoru na preko 5000 metara, shvati da je život bez tekuće i/ili tople vode i struje, ipak nešto sa čim se može izboriti, bolje upozna sebe i druge i povuče paralelu izmedju penjanja na planinske vrhove i svakodnevnog penjanja na vrhove života. Kao rezultat toga je ova bogato ilustrovana prezentacija, sa preko 300 fascinantnih fotografija Himalaja, gde se sve to stavlja u kontekst: šta mi je sve ovo trebalo u životu. I kakve to veze ima sa mojim svakodnevnim životom i poslovnim odlukama?

Na zabavan i duhoviti način Stanković pokušava da napravi razliku i u životnim odlukama, izmedju hrabrosti i ludosti, filozofije „failure is not an option“ i „nije sramota odustati“ i da dobije odgovor na ključno pitanje: šta će to meni u životu?

16.08.2013.